Paula Modersohn-Becker och konstnärskolonin i Worpswede

Tryckt bok

Köp för 250 kr

PDF

 

ePub

 

Läs online

 

Open Access

 

Paula Modersohn-Becker och konstnärskolonin i Worpswede

ISBN
9789186265403
Inbunden
174 sidor
Utgiven
2018
Språk
swe

Karin Sidén (red.)

Pris från 250 kr

Waldemarsudde utställningskatalog, nr 128:18

Worpswede utanför Bremen blev på det sena 1800-talet hemvist för ett antal framstående tyska konstnärer och författare. I konstnärskolonin i Worpswede ingick viss tid den internationellt kända målaren Paula Modersohn-Becker, men också Otto Modersohn, Fritz Mackensen, Ottilie Reylaender, Fritz Overbeck, Hermine Overbeck-Rohte, Hans am Ende, Marie Bock, Heinrich Vogeler och poeten Rainer Maria Rilke. Den här publikationen har tillkommit i anslutning till Waldemarsuddes omfattande utställning om den fascinerande Worpswedekolonin, som visas hösten 2018.
För första gången någonsin i Sverige presenteras i utställningen och i denna rikt illustrerade katalog det uttrycksfulla måleri i form av besjälade landskap, skildringar av den fattiga nordtyska bondebefolkningen, porträtt och suggestiva motiv från saga och myt som skapades i Worpswede.
Tyska, franska och svenska experter belyser i vår bok ett flertal aspekter på Tysklands mest kända konstnärskoloni och på de intressanta konstnärer som vistades där omkring sekelskiftet 1900.